Moltes empreses disposen d’aire condicionat, calefacció i altres sortides d’aire, sistemes formats per conductes de ventilació. Malgrat la seva existència, en molts casos, no se’ls té en compte a l’hora de fer una neteja profunda. És per això, que des d’Ambisist exposarem les raons per les quals és important mantenir-ho net.

Amb el pas del temps, la brutícia, la pols i altres microorganismes presents a l’aire, s’acumulen en els conductes de ventilació essent un lloc idíl·lic per la prosificació de bacteris i virus. Sense adonar-nos l’aire que respirem en el recinte ve afectat per aquestes partícules repercutint directament a la salut dels treballadors. Els que més pateixen aquesta contaminació de l’aire són les persones al·lèrgiques a la pols o amb problemes respiratoris.

Per altra banda, aquesta acumulació pot arribar a produir altres danys als treballadors. La suma de partícules obstaculitza l’entrada i la sortida dels conductes de ventilació i es pot arribar a generar un incendi en el local.

Per evitar-ho, des d’Ambisist et recomanem que organitzis una neteja periòdica dels sistemes de ventilació per evitar riscos innecessaris.

És imprescindible netejar els filtres, els conductes i l’entrada i sortida de l’aire. Per tant, s’haurà de destapar i treure les reixes per començar a netejar de manera eficaç. Per això, concloguem que la neteja no ha de ser només externa sinó també interna per evitar qualsevol mena de problema que es pugui presentar.