Com a cada sector en particular, la neteja s’ha d’adequar a l’espai i les característiques que hi trobem. En l’entrada d’avui parlarem sobre com ha de ser la neteja en els centres escolars i quins són els productes químics que hauríem d’utilitzar i les maquinàries específiques per patis de grans dimensions.

A les escoles, el trànsit i l’ocupació dels nens, juntament amb la seva interacció diària fa que hàgim d’establir unes pautes molt concretes per què es doni una absència de riscos higiènics.

Per tal de seguir correctament els processos, ens regirem als mètodes que proposa la normativa oficial i en desglossarem els principals termes.

En primer lloc, és important ozonitzar i desinfectar els vestidors esportius o el lloc on hi ha un canvi de roba reiterat i les mateixes aules.

Els productes adequats serien els desinfectants líquids o escumats per a poder eliminar els bacteris de forma òptima. També, és important fer una neteja de les pissarres de guix, a causa de les partícules i brutícia que poden despendre i que no són agradables pels nens. Els terres també s’han de fer un ús adequat i recomanem detergents netejadors per tal que quedin perfumats i el més important quedin desinfectats amb bona determinació.

Ja per últim, pels espais de grans dimensions, com patis o pavellons, les neteges amb maquinària són molt recomanables ja que donen una eficàcia perfecte, tant amb fregadores com amb escombradores.