Si tens piscina, sabem que al llarg de l’estiu se l’ha de netejar per mantenir-la neta i que ens puguem banyar. Per aquesta raó a continuació et diguem com netejar una piscina correctament.

  • El primer pas és comprovar si la piscina necessita alguna reparació fruit del desgast.
  • El següent pas és recollir totes les fulles, flors i d’altres que hi puguin haver a la superfície de la piscina, i que el filtre no hagi recollit, amb la xarxa, així els següents passos seran més fàcils de realitzar.
  • El tercer pas és raspallar les parets i l’escala de la piscina amb un raspall especial per piscines. Aquest pas traurà tota la brutícia que ha quedat enganxada a les parets i a l’escala. Recorda que en els llocs on l’aigua no circula tant que seria l’escala, hauràs de passar més estona.
  • El següent pas és aspirar la piscina amb una aspiradora indicada per a piscines. Amb aquest pas el que aconseguiràs és netejar tot el que pugui haver-hi al fons de la piscina. Hi ha dos tipus d’aspiradores: l’automàtica i la manual. Si vols estalviar, la més barata és l’aspiradora manual.
  • El cinquè pas és augmenta o disminuir el pH de la piscina si no està al nivell correcte. Primer has d’avaluar quin és el pH de la piscina en aquell moment, hauria d’estar entre 7,2 i 7,6. Si no és així, aplica el producte químic per reduir o augmentar el pH de l’aigua i així estar al nivell correcte.
  • L’últim pas és treure del filtre tot el que hagi pogut recollir al llarg de la neteja de la piscina i que afegeixis la pastilla de clor.

Per últim et volem donar alguns consells:

Per mantenir la piscina neta et recomanem que cada dia de l’estiu recullis amb la xarxa tot el que pugui haver-hi a la piscina i també treguis del filtre tot el que pugui haver recollit, per evitar que es pugui contaminar l’aigua ràpidament i fer tots aquests passos que us hem explicat anteriorment el menys possible, perquè sabem que es necessita molt de temps per fer-ho.

També et recomanem que netegis les parets i l’escala amb el raspall especial per piscines una vegada per setmana durant l’estiu per així evitar que l’aigua s’embruti tan ràpidament.

I finalment, l’últim consell que et donem és que durant els mesos que no facis servir la piscina no la deixis al descobert, sinó que la tapis amb una tela per evitar que la piscina arribi a embrutir-se molt.