Saber netejar de manera correcta els estris de cuina d’acer inoxidable és molt important, ja que amb ells nosaltres cuinem els nostres aliments i també ens permeten menjar. Per tant a continuació et donarem alguns consells per fer-ho molt bé:

*En el cas que has cuinat els aliments i has de rentar l’utensili, la forma més fàcil de netejar-lo és amb aigua i sabó. És la manera més còmoda, fàcil i eficaç per netejar estris d’acer inoxidable.

*En el cas que en cuinar els aliments hi hagi taques de grassa que no estan incrustades, la millor opció per netejar-ho és utilitzar un drap humit per treure la quantitat més gran de grassa i seguidament utilitzar aigua i sabó per acabar de netejar-ho.

*En el cas que en cuinar els aliments, una part s’hagi cremat, el millor consell és posar-hi aigua i afegir-hi una mica de vinagre de poma. El que farà és desenganxar tot el que s’havia cremat i que s’havia adherit a l’estri.

No et recomanem que utilitzis espàtules, objectes punxeguts i esponges de metall, ja que el que faran és empitjorar-ho perquè ratllaran tota la superfície de l’utensili.

*En el cas que apareguin taques el millor consell que et podem donar és que utilitzis una mica de bicarbonat amb aigua i que ho deixis reposar uns minuts. De seguida notaràs que les taques han marxat.

Et suggerim que mai utilitzis grans quantitats de lleixiu o altres productes que continguin clorurs, ja que el que poden fer és que amb el pas del temps utilitzant aquests tipus de productes s’acabi deteriorant la capa superior que protegeix l’utensili i acabi sortint corrosió.

*En el cas de només voler retornar la brillantor que els estris han perdut, el nostre suggeriment és que els posis vinagre de poma i que no hi afegeixis res més. Després d’un temps ja els pots rentar amb aigua i sabó, com he explicat abans

*Altres consells que et podem donar són que després d’haver cuinat els aliments, que els guardis en tapers per evitar taques i que es quedin adherits. També post trobar productes específics pels estris d’acer inoxidable en botigues específiques o en supermercats.