Les fruites cítriques, especialment la llimona i la taronja, són uns grans aliats pel que fa a la neteja de la llar, ja que ens alliberem d’utilitzar productes químics agressius. Amb l’ajuda d’altres elements simples com el vinagre i bicarbonat de sodi podem reemplaçar gran part dels productes de neteja industrialitzats. Al blog post d’avui donarem alguns consells sobre com utilitzar aquests cítrics per netejar algunes parts de la nostra casa de manera més ecològica.

  1. Netejar el microones o forns convencionals: Alguns aliments tendeixen a deixar una forta olor al forn. Per al microones aquest problema es pot resoldre fàcilment si es posa a escalfar la meitat d’una llimona en una tassa d’aigua durant tres minuts a alta potència. Al convencional posar la meitat de suc de llimona i la meitat d’aigua en un ruixador, quan el forn escalfa, ruixar la barreja i llest.
  2. Netejar olles i paelles: Fregui mitja llimona sobre la paella o utilitzi un drap amarat en suc de llimona, ajuda a donar brillantor i redueix el fregat en el moment de la rentada.
  3. Sabó de neteja: Barrejar: 2 cullerades de suc de llimona acabat d’esprémer, ½ culleradeta de tè de sabó líquid, ½ culleradeta de bicarbonat de sodi, 1 culleradeta de te de bòrax i 2 tasses d’aigua calenta. Després de dissoldre tot, col·locar la solució en una ampolla i que està llest per al seu ús.
  4. Taques de floridura i òxid: La floridura i taques d’òxid a la roba també es treuen amb una bona barreja de llimona i sal. Deixar que la roba s’eixugui al sol i repetir fins que la peça està neta.
  5. Polvoritzador: Omplim un pot amb peles de cítrics, qualsevol serveix, i completem amb vinagre, deixem que reposi per uns 15 dies. Després retirem les peles i afegim aigua en una proporció de 1: 1. És a dir, si tenim mig litre de vinagre amb cítric, afegim mig litre d’aigua. Ja estarà llest per al seu ús i es podrà aplicar a les superfícies de pedra, porcellana, marbre, granit, ceràmica i laminat.
  6. Polidor de mobles: Barrejar el suc de mitja llimona en una tassa d’oli d’oliva. Aquesta solució es pot utilitzar com abrillantador en mobles i terres de fusta.