La campana extractora és l’element de la cuina més tediós de netejar i, alhora, el que més sol embrutar a causa de l’acumulació de greix que generem al cuinar. Ambisist recomana la seva neteja a fons amb una freqüència màxima de tres o quatre mesos, i un manteniment periòdic.

Totes les campanes extractores, majoritàriament d’acer, contenen uns filtres que han de canviar-se amb assiduïtat. Per realitzar una neteja profunda, recomanem seguir els següents passos:

  1. Treure els filtres i renta’ls amb un sabó per treure el greix passant el fregall. Si veus que estan massa bruts, t’aconsellem canviar-los. Els filtres metàl·lics es poden fins i tot posar al rentaplats, mentre que els de carbó s’han de canviar cada any.
  2. Passa-li una esponja humitejada, fregall o drap humit amb “quitagrasa” per l’interior de la campana. Pots humitejar amb una mica d’amoníac, que ajuda a desincrustar el greix de manera òptima. Procura no mullar el motor
  3. Eixugua les restes amb un drap de microfibra (recomanable) o paper que sigui impermeable. La millor opció són les denominades baietes ecològiques, els fregalls poden fer malbé  la campana
  4. Neteja l’exterior de la campana amb un fregall que no ratlli i líquid antigreixos.
  5. Col·loca els filtres que has rentat comprovant que estiguin ben secs. És molt perillós posar-los quan encara estiguin humits.

De totes maneres, les campanes extractores no necessiten que segueixis aquests passos cada dia per mantenir-les netes, serà suficient seguir amb unes mínimes tasques de manteniment.

Recomanem que després de cuinar, passis una baieta humida amb líquid rentaplats per la part externa i sequis amb un drap de microfibres. Per a la part interna, només cal netejar-la una vegada a la setmana amb un líquid específic per a campanes extractores.

Com pots veure, la neteja de campanes extractores no és una tasca difícil, i amb una mica de manteniment t’ajudarà a fer que la teva cuina sempre sigui neta.