La nevera és un electrodomèstic que s’ha de mantenir sempre net, per garantir una bona conservació dels aliments que després ens menjarem. És important netejar-la regularment, per tal d’evitar males olors i inclús intoxicacions alimentàries. Com pots aconseguir-ho? Si segueixes aquests passos, quedarà impecable:

  • Desendolla l’aparell. Per evitar enrampades i no gastar electricitat de forma innecessària. Posa draps a terra per absorbir l’aigua que pugui desprendre’s en descongelar l’aparell.
  • Buida el frigorífic. Per poder netejar a fons cal que estigui completament buit. Pots aprofitar un dia que no hi tinguis gaires coses, o posar els aliments en una nevera portàtil o en un cubell amb gel mentre netegis. Tot allò que estigui caducat o en mal estat, llença-ho.
  • Desmunta estanteries. Treu totes les baldes, estanteries, calaixos, cubetes i peces petites que siguin extraïbles. D’aquesta manera et serà més fàcil netejar i podràs accedir a tots els racons.
  • Renta les juntes de les portes. A les portes s’acumula molta brutícia. Fes servir una baieta amb aigua i vinagre i un raspall de dents per arribar a les zones de més difícil accés. Si la junta té taques de floridura, pots fer servir lleixiu diluït amb aigua.
  • Neteja les estanteries i els calaixos. Fes-ho a la pica amb un fregall, aigua calenta i sabó, i deixa les peces que s’escorrin per eliminar l’excés d’aigua. Seca-les amb un drap net o amb paper absorbent.
  • Neteja l’interior i l’exterior de la nevera. Neteja l’interior amb una mica d’aigua i bicarbonat de sodi. Aquesta barreja ajuda a eliminar males olors. Per netejar l’exterior fes servir vinagre i aigua, t’ajudarà a eliminar la grassa. Asseca l’aparell de seguida que acabis de netejar.
  • Buida la safata de drenatge. A la part baixa de la nevera sol haver-hi una safata que recull tots els líquids que es desprenen de l’aparell i generen molt mala olor. Fes servir lleixiu per desinfectar-la bé.
  • Neteja la part del darrere: Retira el frigorífic i neteja la pols acumulada a les bobines. Pots fer servir una aspiradora i un pinzell estret per les parts més inaccessibles.