Avui dia trobem rentaplats a la gran majoria de les cases, però moltes persones desconeixen tots els seus secrets i recomanacions. En aquest article us presentarem alguns trucs i usos del rentaplats que segur que molts desconeixeu.

Quan el rentaplats va començar a sorgir, amb ell també van sorgir diversos mites que ens deien que era més higiènic continuar rentant els plats a mà. Hem de tenir en compte que el rentaplats pot arribar a temperatures de més de 60 graus, a aquesta temperatura eliminem el 99% dels bacteris o virus que hi puguin haver. Però el rentaplats no només ens pot servir per rentar plats i coberts, el podem fer servir per netejar i desinfectar molts altres elements com per exemple:

  • Joguines. Per molt netes que les mantinguis amb l’ús van acumulant bacteris, però els nens i nenes no dubten ni un moment en posar-se’ls a la boca. Doncs qualsevol joguina de plàstic que no utilitzi piles o bacteris la podem netejar al rentaplats de forma molt fàcil i senzilla, per evitar qualsevol risc de la salut dels més petits.
  • Un altre exemple pot ser netejar eines de treball. Només aquelles amb mànec de plàstic o de metall i sempre hem d’assegurar-nos d’assecar-les bé perquè no es rovellin.
  • Un últim ús segurament desconegut per molts és utilitzar-lo per rentar alguns aliments com patates, sense utilitzar detergent. Aconseguirem netejar moltes patates alhora i tornar-les brillants.

En canvi, no és recomanable posar al rentaplats:

  • Coberts o utensilis de fusta, la humitat farà que es facin malbé amb poc temps.
  • Elements antiadherents. Això inclou paelles, cassoles, olles… En posar aquests estris al rentaplats fem malbé l’antiadherència que puguin tenir i notaràs que es començarà a enganxar el menjar a les mateixes quan cuinis.

Veiem doncs, que el nom “rentaplats” encasella l’electrodomèstic amb un ús molt concret però en realitat el podem fer servir per netejar qualsevol estri de plàstic dur, metall o fins i tot aliments resistents.