Netejar el forn periòdicament és molt necessari per mantenir-lo en perfecte estat i funcionament, però acostumem a no fer-ho perquè necessitem molt de temps i moltes vegades no aconseguim netejar-lo del tot bé.

Amb el consell que us donarem avui, tot això s’ha acabat, existeixen formes de netejar el forn de forma ràpida, fàcil i econòmica. En aquest article us explicarem com deixar el forn com nou amb bicarbonat i un drap de microfibra o una esponja.

Com ho farem?

Posem en un bol aigua i dues cullerades grans de bicarbonat, convertint la barreja en una pasta. Aquesta pasta d’aigua i bicarbonat serà la que utilitzarem per netejar el forn.

El procediment és molt senzill, agafem la barreja i untem amb ella totes les parets de l’interior del forn utilitzant l’esponja o el drap de microfibra, és molt important arribar a tota la superfície, que tot quedi cobert per la pasta. I llavors només cal esperar, en funció de la brutícia que acumuli el forn caldrà més o menys però recomanem que per normal general esperem un parell d’hores.

Veurem que la barreja de bicarbonat i aigua canvia de color a mesura que va absorbint la brutícia del forn, per tant, si observeu aquest canvi de color, vol dir que la barreja està fent efecte.

Passades dues hores amb una esponja ja podrem netejar el forn sense fregar perquè la barreja haurà estovat i desenganxat la brutícia.

Recomanem acabar de treure les restes de bicarbonat amb una segona barreja d’aigua i vinagre perquè el vinagre és un gran desinfectant i alhora dóna brillantor, serà com fer una segona neteja del forn per deixar-lo brillant i com nou.

Esperem que hàguiu trobat interessant aquest petit consell de neteja del forn, i si us atreviu a provar-lo, ja ens explicareu la vostra experiència.