Les moquetes acostumen a acumular molta brutícia i per això és important i imprescindible aprendre a netejar-les bé. D’aquesta manera tindrà un bon aspecte i ens durarà molt més en bones condicions.

Moltes persones opten per treure’s les sabates per tal de mantenir aquest tipus de terra net. Altres, són menys exigents i hi caminen amb el calçat posat. En qualsevol dels casos, és important que hi passis l’aspirador freqüentment i, en cas d’haver-hi una taca, introduir-hi altres productes de neteja específics. A continuació, et presentem diferents consells sobre com netejar la moqueta depenent del tipus de taques que hi hagi.

Comencem amb les taques de fang que podem deixar quan arribem a casa després d’un dia de pluja. En primer lloc, és important deixar-les assecar, agafar un raspall i fregar el fang fins que el fang es converteixi en pols. Si disposes d’una aspiradora a casa, és el moment de passar-la per tal de poder donar-li un acabat perfecte la teva moqueta, retirant així totes les restes de fang que hagin pogut quedar.

Pel que fa a les taques líquides, el més convenient és tractar-les immediatament i no deixar que s’assequin massa. En aquest cas, agafa un raspall humitejat en una barreja de sabó neutre i aigua.

Seguim amb les taques de cera, que acostumen a ser de les menys comunes. En primer lloc omplirem una bossa amb glaçons de gel i la col·locarem directament a sobre la superfície tacada de cera. D’aquesta manera, aconseguirem endurir la cera que hagi caigut a sobre la moqueta. A continuació, col·locarem un paper sobre la cera i hi passarem una planxa calenta, així la cera quedarà enganxada al paper i es retirarà amb facilitat.

Per últim, les taques de xiclet. De la mateixa manera que en el cas de la cera, haurem d’endurir el xiclet. Així doncs, tornarem a aplicar la bossa amb glaçons sobre el xiclet. Un cop notem el xiclet dur, anirem retirant-lo a poc a poc, en aquest cas, amb les mans o amb l’ajuda d’un ganivet o rasqueta.

Si tens una moqueta a casa i segueixes aquestes pautes, a més d’aconseguir que sempre estigui neta i atractiva, aconseguiràs que duri molt més temps en bones condicions, així que ja no tens excusa per netejar la teva moqueta tu mateix!