A causa del seu ús quotidià i sent un dels electrodomèstics més utilitzats de tots els que podem disposar a la nostra llar, el microones es converteix en una de les peces que més hauríem de tenir impecables. Principalment perquè moltes de les partícules o líquids que queden impregnats dins ell podrien amb el pas del temps esdevenir un problema tant pel mateix electrodomèstic com pels aliments que s’escalfen dins.

Hem de tenir en compte abans de tot, que podem trobar diferents tipologies de microones, el d’acer inoxidable i els dissenyats de cristall. Els primers són els que més maldecaps podrien portar i les referències aniran encaminades cap a ells. El de cristalls tenen un cuidat molt senzill, ja que estan predissenyats per una còmoda neteja.

La mala costum juga una mala passada a la nostra neteja habitual, ja que obviem sovint el microones a causa de pensar que no és tant prioritari com d’altres coses. Per aquest fet us disposem a continuació una sèrie de recomanacions a seguir per tal que el procés de neteja es faci efectiu sense gaires complicacions i sense perdre molt de temps.

Neteja amb aigua i llimona: En primer terme col·loquem la llimona tallada o espremuda en un vas o recipient amb aigua. Un cop fet i a una potència elevada, obrim el microones i deixem que el vapor que es genera a dins l’enteli. Notarem que es desprèn olor forta de llimona, en aquell moment ja podrem obrir-lo i passar-hi un drap de cuina. Les olors anteriors quedaran totalment compensades per l’aroma de llimona.

Neteja amb vinagre i bicarbonat: El vinagre ajuda a desinfectar de forma molt precisa el microones. Seguint el procediment anterior, l’olor de vinagre desapareix quan s’asseca. En segon lloc amb un drap de cuina, aboquem una gota de bicarbonat i netegem l’aparell. Amb això les taques més complicades de treure desapareixeran.

Neteja amb drap i sabó de rentavaixelles: Agafem un drap de cuina i l’endinsem dins un bol amb aigua i sabó de rentavaixelles. Seguidament traiem el drap i directament el col·loquem dins el microones. Ja per últim, el fem funcionar a potència elevada i facilitarà una neteja senzilla, gràcies a la humitat.

Tres consells ben senzills i que no comporten gens de temps per tal que el nostre microones estiguin ben cuidats, i no haver de fer una neteja exhaustiva posterior.