Avui en dia, el parquet s’imposa cada vegada més a les nostres llars, ja que aporta calidesa i confort. No obstant això, requereix un manteniment més acurat i necessita uns productes adaptats per a la seva neteja:

El més important és no deixar que la brutícia s’enganxi sobre la fusta, per això cal netejar molt sovint la pols amb un drap sec.

És imprescindible evitar netejar el parquet amb aigua abundant, la humitat és enemiga del parquet i pot provocar aixecament de fustes.
No és recomanable que la fusta rebi molta humitat. Et recomanem que, a l’hora de fregar el terra de parquet, ho facis amb una baieta humida i amb aigua temperada. També seria beneficiós que utilitzessis una única baieta per a fregar aquest tipus de sòls, ja que el contacte amb altres productes més agressius podria espatllar el vernís del parquet.

Per mantenir el bon estat del parquet és important seguir aquests passos:

PAS 1. Per evitar que la brutícia penetri en la fusta has de fer una neteja general diària amb una aspiradora. Si vols utilitzar una escombra, recorda que ha de ser de truges suaus, en cas contrari podria danyar la capa de vernís del parquet.

PAS 2. Si hi ha alguna taca especialitzada, pots utilitzar un drap lleugerament humit. Després passa-ho per la zona on es troba la brutícia.

PAS 3. Una o dues vegades per setmana, frega els terres de parquet amb un producte especialitzat. Recorda que has d’escórrer a consciència prèviament, de manera que el pal de fregar estigui simplement humitejada.

PAS 4. Un cop al mes pots aplicar un producte especialitzat per abrillantar el terra, i així protegir i cuidar la capa més superficial del vernís. Evita aplicar ceres i vernís, ja que el que fan és atrapar la brutícia, i això després és molt difícil de treure.