La fregidora és un element present en la majoria de les cuines, un electrodomèstic molt útil però al seu torn un gran acumulador de brutícia i greix. En el post d’avui explicarem com netejar una fregidora, ja que és important que allà on preparem el menjar, hi hagi una neteja absoluta.

El primer pas per poder començar a netejar-la és desconnectar-la i deixar-la refredar, un cop ja s’hagi refredat, hem d’abocar l’oli en algun tipus de recipient per reciclar-lo o reutilitzar-lo posteriorment.

Una vegada guardat l’oli, omplim la cubeta de l’oli d’aigua calenta i sabó i la deixem amb la barreja uns 20 minuts. Passat el temps desitjat, retirem el sabó amb una esponja i aigua i assequem la cubeta. Si en cas contrari, la cubeta de l’oli de la teva fregidora no es pot desmuntar, fes el mateix procés de l’aigua i sabó i seguidament encén la fregidora durant mitja hora. Després d’això, si encara sents que té una olor molt forta pots fer una barreja d’aigua i vinagre i posar-la a bullir per 20 minuts.

Si pel contrari la teva fregidora és d’una sola peça i has hagut d’encendre-la per poder-la netejar, espera a què es torni a refredar un cop passat el temps necessari i retira el greix restant amb paper de cuina i aigua calenta. Un cop fet tot això hauria d’estar ja lluent, però si no és així i encara queda brutícia molt incrustada pots fer una barreja de bicarbonat i aigua i rascar les zones amb una espàtula de plàstic.

Finalment hem de netejar el cistell i per això només ocuparem el rentaplats a màxima temperatura o el rentarem a mà en aigua calenta.