Des d’Ambisist, volem que tingueu en compte quin és el procés de neteja en centres educatius. Ja que s’han de complir una sèrie d’elements específics que no es donen en altres àmbits, i alhora no hi ha una regulació específica que estableixi un protocol clar i ben definit.

En primer lloc, s’ha de tenir molta cura, ja que en alguns centres es tracta amb nadons, nens o adolescents, cosa que els fa més vulnerables a infeccions o contagis, al no tenir les defenses 100% desenvolupades.

En segon lloc haurem de precisar les necessitats per a cada una de les dependències del centre, ja que variaran en funció del seu ús, i de si són o no, una zona de pas. Per exemple, no utilitzarem productes que deixin el terra relliscós en aquestes zones de pas, a causa de la gran quantitat de persones que hi solen transitar i el perill que pot suposar utilitzar productes inadequats.

Finalment, ens centrarem en les aules que són l’element central en aquest tipus d’edificis, i on podem enumerar una sèrie de recomanacions on la neteja s’hauria de dur a terme obligatòriament:

  • Buidar papereres
  • Eliminar la pols de les zones altes
  • Netejar el mobiliari
  • Parar molta atenció en aquells elements que es toquin amb les mans: ordinadors, poms de portes, taules, etc.
  • Eliminar la pols del terra amb una mopa en terres llisos.

Sobretot us recomanem que contracteu una empresa especialitzada en neteges de centres educatius i que us deixeu aconsellar pels nostres professionals, ja que us indicaran els productes més adequats per aquest sector.