Comença el bon temps, època d’estar a l’aire lliure i amb tot això les ganes de reunir-se amb amics o família i compartir una barbacoa!

A l’hora de fer barbacoa cal saber que s’ha de tenir una especial cura higiènica posterior al seu ús pel fet que la barbacoa està exposada a greixos i aliments que es cremen a altíssimes temperatures i a un ús perllongat: per mantenir-la sempre eficient i higiènicament neta, no és suficient amb raspallar-la després de l’ús.

Les graelles d’exteriors i les barbacoes són cada vegada més populars, la neteja profunda de les graelles és necessària per evitar que els aliments cuinats posteriorment entrin en contacte amb els residus dels anteriors aliments, que fins i tot han pogut cremar-se.

• El primer pas per netejar la barbacoa és deixar-la refredar.

• Seguidament s’haurà de raspallar amb un raspall que pugui eliminar els residus d’aliments més grans. Moltes vegades, els productors ja inclouen un raspall per a la neteja de la graella.

• Una vegada raspallat es passarà a netejar el greix. En aquest cas serà necessari utilitzar un producte específic, com VOREX FP, actiu sobre la brutícia carbonitzada i molt pràctic. Es ruixarà sobre la superfície a tractar, posant-se guants i es deixarà actuar durant 30 minuts.

• Finalment, s’aclarirà l’escuma amb una esponja mullada, fins que el greix quedi completament eliminada. La seva eficàcia permet llevar tot rastre de greix, brutícia incrustada o cremada, sense esforç.