En el context actual la desinfecció ha esdevingut molt important en el nostre dia a dia. Hem de tenir cura en aquest aspecte del nostre lloc de treball. És un espai on passem la gran part del nostre temps i, per tant, és imprescindible fer-hi una bona neteja. En aquest article t’expliquem com fer-ho correctament!

Quina és la diferència entre netejar i desinfectar?

És molt fàcil! A continuació t’ho expliquem:

  • La neteja és el conjunt d’operacions que permeten eliminar la brutícia visible o no tan visible. Aquest procés no elimina del tot els gèrmens, sinó que només en disminueix la quantitat.
  • En canvi, la desinfecció és el conjunt d’operacions que redueixen temporalment el nombre de microorganismes vius i la destrucció de patògens.

Així doncs, sabem que la desinfecció acaba fàcil i ràpidament amb els gèrmens i pel contrari la neteja només els redueix.

Com podem desinfectar bé l’espai on treballem?

El primer pas que hem de realitzar és fer una bona neteja. Per això utilitzarem guants d’un sol ús, per protegir-nos bé. Seguidament, amb l’ajuda de l’aigua i el sabó farem una repassada per totes les superfícies i així reduir la brutícia i els gèrmens.

A continuació ho desinfectem, amb productes aptes per aquesta tasca. Hem de saber que s’ha de ventilar la zona i cal utilitzar guants sempre que es faci servir productes desinfectants.

De quina manera desinfectem segons quines zones?

La desinfecció sobre les superfícies de les oficines són recomanables fer-les amb desinfectant o sabó juntament amb aigua calenta ja que l’alta temperatura ajuda a fer una bona eliminació. És molt important que les baietes que utilitzem per netejar les esbandim bé després de cada ús per poder realitzar una major i millor desinfecció.

En el cas dels aparells electrònics, la desinfecció l’haurem de realitzar amb un drap suau, preferiblement de microfibra, i una solució amb un 30% d’aigua i un 70% d’alcohol isopropílic. Aquest líquid s’ha de tirar al drap i a partir d’aquí netegem l’aparell; en cap cas podem tirar-lo directament al dispositiu.