El forn és un dels electrodomèstics del sector de l’hostaleria que més s’embruta pel fet que els aliments hi passen minuts i fins i tot hores. És necessari eliminar aquests excessos de greixos i residus que poden convertir aquest electrodomèstic en un entorn perfecte per als microorganismes.
Avui en dia hi ha una gran quantitat de productes per a la neteja de forns. Tot i això una bona opció per a mantenir la higiene correcta de forma constant, es poden utilitzar, també, productes naturals.
Un dels ingredients estrella és el vinagre, un producte capaç d’eliminar la brutícia i d’acabar amb els gèrmens i bacteris. Una bona opció és combinar el vinagre amb bicarbonat de sodi.
- Aigua
- Bicarbonat de sodi
- Vinagre Blanc
- Un drap
- Uns guants de goma o làtex
- Espàtula de silicona o plàstic
En una tassa barregem 2 cullerades de bicarbonat de sodi amb una mica d’aigua fins a obtenir una pasta. Seguidament, utilitzant els guants, caldrà estendre el producte per l’interior del forn, sobretot en les zones més brutes.
Deixem que actuï la barreja durant tota la nit o durant 12 hores i finalment amb un drap humit de cuina retirem la pasta del bicarbonat del forn. Pots ajudar-te de l’espàtula de plàstic o de silicona per retirar la brutícia del forn més ràpidament.
També pots consultar al nostre catàleg, productes específics per a complementar aquest procés de neteja!