Una neteja integral fa referència al conjunt d’activitats completes que no només desinfecten la superfície visible, sinó que ataquen els bacteris que estan fora de l’abast de la vista.

Depenent de les dimensions de l’espai i la seva accessibilitat, serà més o menys fàcil dur a terme aquesta neteja. També és diferent segons el tipus de superfície o material, ja que no és el mateix planificar la neteja del terra d’una oficina que la superfície d’una nau que té activitats de construcció.

Aquestes neteges tan profundes es poden fer amb més o menys regularitat, a més, també cal tenir en compte que canviarà el seu ús segons la intensitat d’utilització de l’espai. Aquí us deixem alguns consells i aspectes a tenir en compte:

  • Podem fer una neteja integral una vegada a l’any, una vegada cada 3 anys o una vegada al mes, per exemple.
  • Els espais que necessiten major constància són els quiròfans, on els procediments de desinfestació són un element bàsic.
  • Per a desenvolupar una perfecta neteja integral caldrà una planificació prèvia amb maquinària i un equip de professionals especialitzats en aquest tipus de neteges.
  • Quan a l’ús dels productes, s’han de conèixer els protocols de cada tipus d’instal·lació o espai, sobretot a l’hora d’aplicar productes químics o altres procediments com la neteja cetogènica.
  • La gestió dels residus és la tasca final imprescindible en tot procés de neteja integral. Una bona gestió ha de tractar el producte i abocar-lo on és degut.